CUPPINGMASSAGE

 qualiet7-1.jpg cupping.jpg

Cupping is een zuigtechniek die binnen de Oosterse geneeskunde veelvuldig wordt gebruikt         en werd ontwikkeld om toxines (gifstoffen) en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. Lichaamscellen gebruiken zuurstof en geven koolstofdioxide af. Wanneer lichaamsenergie geblokkeerd raakt, funcioneert een cel minder goed                                                                                 en hopen de gifstoffen zich op.                                                  De pijn die u dan ervaart impliceert een blokkade in de energiestroom van eender welk deel van het lichaam. Toxines - in spieren en gewrichten - worden niet altijd even makkelijk door het lichaam afgebroken, wat voor verdere blokkades en ongemakken kan zorgen. Door gebruik te maken van cupping-technieken kunnen de gifstoffen aan het huidoppervlak worden gebracht zodat het voor het lichaam veel eenvoudiger wordt om deze te verwijderen.      In de Oosterse geneeswijzen worden cups gebruikt om de energiebanen (meridianen) en de acupressuurpunten van het lichaam te behandelen waardoor pijnen worden verzacht en allerlei ziektes worden bestreden.

Er bestaan een 10-tal soorten cupping. Eén ervan is de cuppingmassage. Na een uitgebreide rugmassage met lavendelolie, worden de opgewarmde glazen bollen op de rug geplaatst en wordt met de ‘zuigende’ bollen gemasseerd.

Cupping werkt doeltreffend op plaatsen waar energie en bloed gestagneerd is, en waardoor
pijn en blokkades ontstaan zijn, bvb. tussen de schouderbladen bij scoliose en trapeziussyndroom,
bij lage rugpijn veroorzaakt door ischias, anteriolystesis, hernia of lumbago.
Het verlicht hoofdpijn en duizeligheid, door de ontgiftende werking, en het werken op de verschillende meridianen. Cupping geeft eveneens verlichting bij fybromialgie-klachten, doordat het de pijnlijke en ‘verzuurde’ spieren weer laat ‘ademen’ en de bloedvoorziening in de spieren verbetert, zodat zuurstof naar de spiervezels  kan gevoerd worden, en afvalstoffen beter kunnen afgevoerd worden.
                             Verlichting bij chronische pijnklachten en verharde, pijnlijke plaatsen,                                     door stress en overbelasting.

Een rugmassage met cupping geeft je achteraf een gevoel alsof een grote last van je schouders, gevallen is.  Je kan vrijer ademen, je voelt je ‘verlicht’ en de pijnklachten verminderen. De cuppingmassage werkt zeer ontspannend, men slaapt beter en heeft de volgende dag(en) een verbeterde stoelgang.  Het werkt hierdoor zeer ontgiftend en regulerend.

De eerste dagen na het ‘cuppen’ kan de urine donkerder gekleurd zijn en sterker ruiken (wat betekent dat men aan het ontgiften is ), kunnen de ‘bewerkte’ plekken eventueel nog wat rood of verkleurd zien. Dit trekt weg na een paar dagen. Drink nà het cuppen en de volgende  dagen véél water om te ontgiften en de vrijgekomen afvalstoffen af te voeren