Home » MASSAGE OP AFSPRAAK » Oorkaarsen

 

 OORKAARSEN  

    oorkaarsen.jpg

Katoenen strookjes worden in bijenwas en fijngestampte geneeskrachtige kruiden zoals salie, kamille en Johanneskruid gedrenkt, en vervolgens opgerold. Onderaan de kaars zit een speciale filter die verbrandingsresten of was opvangt.
De licht onderdruk in de kaars, de warmte en de trilling van de stijgende lucht, geven aan het trommelvlies en de gehoorgangen een lichte massage. Hierdoor worden de reflexpunten die rondom het oor liggen,
gestimuleerd en wordt de druk in het oor, voorhoofd en bijholten gereguleerd.

Oorkaarsen kunnen helpen bij het losmaken en verwijderen van oorsmeer,  verlichten oorpijn, oorsuizing en oortinteling, neus-, voorhoofd-, bijholten, en keelontstekingen, kunnen baten bij verkoudheid, loopneus, griep, hoofdpijn, migraine en sinusitis, ontstoken amandelen, overmatige prikkelbaarheid en hyperactiviteit, nervositeit, een ‘vol’ hoofd, bij stressymptomen, slapeloosheid en onrust. Ook kinderen kunnen baat vinden bij zo’n behandeling.
De meeste worden er rustig van en vallen er soms bij in slaap. 

Opgelet:  oorkaarsen worden beter NIET gebruikt bij een geperforeerd trommelvlies, eczeem in de uitwendige gehoorgang, bij een acute oorontsteking, en beter ook niet bij epilepsie.

Na een behandeling met oorkaarsen laat men de volgende 24u best geen water in de oren komen.
Gebruik ook geen oordruppels voor en na een behandeling. Drink een glas water na de behandeling.

De oorkaarsen zijn van  “BIOSUN” en dragen het EG - label zodat ze voldoen aan de Europese standaardnorm waardoor kwaliteit en veiligheid gegarandeerd zijn.

Neem een kijkje op http://www.merlyn.be/Shop/oorkaarsenhandleiding.htm voor meer info